Одржана 32. седница Општинског већа

Чланови Општинског већа данас су дали позитивно мишљење на нацрт Локалног акционог плана запошљавања у општини Ћуприја за период 2021-2023. година, што је, заправо, основни документ за спровођење активне политике запошљавања у ћупријској јединици локалне самоуправе. У овом акционом плану нотирани су и изазови са којима се у спровођењу политике запошљавања већ сада суочавају и општина Ћуприја и Република Србија. Тако су као главни проблеми у подизању индекса запослености истакнути депопулација, родни јаз, неактивност становништва, висока дугорочна незапосленост, као и неповољна образовна и старосна структура незапослених лица.

Већници су такође прихватили и предлог Решења о расподели средстава по конкурсу за суфинансирање медијских пројеката, којима ће се ове године остваривати јавни интерес у информисању грађана општине Ћуприја.

Да би недавно завршена зграда подручног одељења у Батинцу била прикључена на извор електричне енергије, требало је ускладити буџетске позиције, па су већници усвојили и захтев Основне школе „Вук Караџић“ за измену финансијског плана.

Седницу је затворио захтев правобранилаштва за поравнање са РМ доо “Стубица“ за испоручено гориво Општини Ћуприја.