Одржана 66. седница Општинског већа

Седницу Општинског већа, 66. у овом сазиву, отворио је Предлог одлуке о завршном рачуну за претходну годину. По речима Јовице Антића, председника Општине Ћуприја, реализација буџета је прошле године остварена у планским оквирима, иако је због низа ограничења условљених ковид епидемијом пуњење буџета било отежано. Први месеци 2022. најављују да ће и ова фискална година бити добра, а то значи и да ће планиране инвестиције, закључио је Антић, бити реализоване.

Локални акциони план за унапређење положаја расељених лица ревидиран је данас одлуком већника, а разлог је – у међувремену потписан Меморандум о сарадњи Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије и Немачке организације за међународну сарадњу.

Измене финасијских планова ОШ „Ђура Јакшић“, Установе културе, Туристичке организације и Медицинске школе добили су подршку чланова Општинског већа, као и финансијски план и извештај о раду Установе за спорт СРЦ“Ада“.

План генералне регулације градског насеља претрпео је неке нужне измене како би се отклонили неки, углавном саобраћајни проблеми,обезбедило више паркинг места и поједине градске површине привеле намени. Измене овог документа су мале, оценио је председник Антић, а њих је урадила пројектанска кућа БГ АРХ Д.О.О. Присутни чланови већа предложене измене једногласно су подржали.

Седница Општинког већа затворена је разматрањем ценовника услуга СРЦ“Ада“, који је такође данас добио подршку.