Одржана 69. седница Општинског већа

Другу годину заредом локална самоуправа финансира програм енергетске санације индивидуалних стамбених објеката. Први корак – расписивање јавног позива привредним субјектима који ће изводити радове, била је и прва тачка дневног реда 69. седнице Општинског већа. Енергетска санација објеката  обухвата замену спољне столарије, постављање зидне и кровне термоизолације, набавку гасних и котлова на био масу, набавку топлотних пумпи и соларних колектора и замену унутрашње грејне инсталације.

Седница је настављена одлуком о расподели средстава удружењима за реализацију програма од јавног интереса. Друштву за церебралну и дечију парализу општине Ивањица, које је аплицирало програмом „Сервис подршке осетљивим групама на територији општине Ћуприја“, додељено је 2,299,000 динара.

Након тога већници су прихватили захтев ЈКП“Равно 2014“ да се општинском комуналном предузећу за реконструкцију водоводне мреже у улицама Карађорђева, Цара Лазара и Миодрага Новаковића одобри субвенција у износу од 7.000.000 динара.

Заседање општинске владе заокружено је изменама финансијских планова градске библиотеке и основних школа „Вук Караџић“ и „13 октобар“ и закључцима комисије о накнади штете грађанима због уједа паса и мачака луталица.