Одржана 95. седница Општинског већа

Завршни рачун општине Ћуприја , сходно слову Закона о буџетском систему, подлеже екстерној ревизији коју врши Државна ревизорска институција, па су 95. седницу, чланови Општинског већа отворили одлуком о ангажовању екстерног ревозора. Настављено је одлуком о  финансијској подршци домаћинствима на спровођењу мера енергетске санације. Трећу годину заредом локална самоуправа учествује у делу трошкова на мерама енергетске санације објеката, а средства за ту намену обезбеђена су буџетом за ову годину.

Стадион „Радничког“ на Славији ће, након одлуке већника и скупштинске потврде, прећи у јавну својину општине. Ово је резиме одлуке и  деценијског спора којом ће овај спортски објекат, након измирења укупне пореске обавезе предузећа „Браун шугар д.о.о“, постати имовина општине. Образлажћући читав поступак Јовица Антић, председник Општине Ћуприја, истакао је да је као општински правобранилац водио спор, те да је добро упознат са, најблаже речено, сумњивим радњама које су довеле до тога да стадион буде отуђен. Ипак, вредело је труда и стадион ће коначно бити враћен својим правим власницима, грађанима Ћуприје.

Након тога усвојени су извештаји о раду за претходну годину Установе културе и Народне библиотеке „Душан Матић, а седница је приведена крају именовањем комисије за реализацију мера енергетске  санације породичних кућа путем уградње соларних панела.

На крају заседања Јовица Антић је обавестио присутне чланове о иницијативи да се у знак поштовања према преминулом академику Драгославу Михајловићу организују културна дешавања, која би била посвећена животу и стваралаштву нашег знаменитог суграђанина.