Одржана обука „Идентификација и писање предлога пројеката по правилима Европске уније“

Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља одржала је дводневну обуку за запослене у установања и институцијама које се баве васпитањем и образовањем деце и младих на територији општине Ћуприја, као и за активисте Канцеларије за младе. Како је појаснила Маријана Божић, менаџерка пројеката из области људских ресурса, предузетништва и рурала у Регионалној агенцији за економски развој Шумадије и Поморавља, ова обука за циљ је имала да оспособи полазнике да идентификују и припреме пројекте у складу са правилима Европске уније.

„Обука „Идентификација и писање предлога пројеката по правилима Европске уније“ је једна од услуга које Регионална агенција реализује према локалним самоуправама у региону Шумадије и Поморавља у сврху подизања капацитета знања и вештина свих заинтересованих управо за апсорпцију, односно привлачење и коришђење свих доступних донаторских средстава, што на националном што на међународном нивоу“, истакла је Маријана Божић.

Полазници обуке, њих осамнаесторо, листом су задовољни оним што су научили у претходна два дана, а из Општине Ћуприја стижу најаве да ће оваквих организованих трансфера знања бити и убудуће.