Одржана предновогодишња конференција за новинаре

Нинослав Ерић, председник Скупштине општине Ћуприја и Јовица Антић, председник Општине Ћуприја, били су домаћини новинарима на традиционалној предновогодишњој конференцији за медије.

Сумирајући резултате рада локалне самоуправе у 2021. години, Нинослав Ерић је нагласио да Општина крај године дочекује са реализацијом буџета од близу 1,2 милијарде, што је три пута више него десетак година раније. Томе је допринело, пре свега, „пуњење“ буџета из реалних прихода. Само у овој години фабрике СМП “Аутомотиве“ и „Фека“ отвориле су радна места за 650 радника. Наредне године инвестициона пажња биће посвећена уређењу града, па ће Ћуприја да добије два нова трга, који ће бити део јединствене и ексклузивне пешачке зоне. Истовремено, подвукао је Ерић, започеће реконструкција тротоара у Улици цара Лазара, која ће у наредним годинама да буде један од најлепших булевара у овом делу Србије.

Говорећи о инфраструктурним радовима, Ерић је потенцирао реконструкцију регионалног пута ка Деспотовцу, вредну 983 милиона динара, као и изградњу главне саобраћајнице у Индустријској зони „Добричево“. Обе ове инвестиције финансираће држава Србија.

Излагање о инвестицијама у 2022. години,  председник Скупштине општине Ћуприја завршио је најавом о значајном инвеститору који ће наредне године да дође у Ћуприју. Реч је о фирми „Нингбо корели тек“ која планира изградњу производног погона укупне површине од 10 хиљада квадратних метара.

Јовица Антић, председник Општине Ћуприја, у свом излагању новинарима истакао је да је у текућој години било много изазова, али и да су, поред тога, остварени импозантни резултати. Годину која долази Антић је описао као годину у којој ће се показати сва оправданост улагања у инвестициону инфраструктуру.

Конференција за новинаре завршена је новогодишњим честиткама и жељама оба председника да новинари Поморавља у наредној години остваре боље резулатте и на личном и пословном плану.