Општина Ћуприја и ЈКП “ Равно 2014” настављају са планом одржавања путева за 2020. годину

Тако је последњег дана претходне радне седмице, након двонедељних радова на санацији,  завршено асфалтирање првог слоја пута на излазу из Бигренице према Кованици. У питању је било клизиште које је годинама представљало проблем на саобраћајници која повезује Ћуприју са Кованицом и даље са ресавским крајем.

„Дужина ове деонице је 160 метара. Ради се добро и квалитетно у два слоја асфалта. Завршена је фаза тзв. носећег слоја, гранулације 22 у дебљини од седам центиметара, док је следећа фаза наношење тзв. хабајућег слоја у дебљини од четири центиметра. Предходно је извршена санација конструкције пута скидањем неких 70-так центиметара дебљине, у неким деоницама и преко 1,2 метра, како би се заменила проблематична конструкција коловоза“, изјавио је медијима Дејан Ристић, директор ЈКП “Равно 2014”.

На овој деоници пута санирано је и одвођење атмосферских вода. Вредност радова износи 4 милиона динара, а како истиче директор Ристић, да би се створили услови за санацију, направљен је кружни пут од Кованице ка Бигреници, кроз шуму, саобраћајница некатегорисаног пута у дужини од 800 метара, као и цела заобилазница према деспотовачком путу.

Дејан Ристић најављује да ће се до краја сезоне путарских радова завршити реконструкција и асфалтирање ћупријских улица Светозара Милетића и Дамњана Максића, као и Ловничке улица у Сењу. Тиме би, подвлачи Ристић, био испуњен план радова на одржавању путева у 2020. години.