Ознака: ekonomicnost

Креће модернизација уличне расвете у сеоским месним заједницама

Замена постојећих, углавном живиних сијалица, у уличној расвети у граду и селима, једна је од значајних инвестиција локалне самоуправе у овој години. Савремена лед расвета је и јефтинија и далеко економичнија, па се улагање у овакве пројекте врати за неколико година.

Ваља подсетити да је за електричну енергију утрошену у уличној расвети само у прошлој години издвојено готово 70 милиона. У време када је рационално трошење енергије приоритет, не треба да чуди што је локална самоуправа за економичнију расвету издвојила знатна средства.

За замену уличне расвете у сеоским месним заједницама издвојено је готово 130 милиона, а ових дана завршена је јавна набавка и изабран извођач радова. Реч је о фирми „Смартлајт“ из Београда која ће, чим се заврши израда техничке документације, бити уведена у посао и кренути са радовима.

У једанаест села ћупријске општине биће уграђено 1 873 лед сијалица, а биће замењено и око 1 500 носача расвете. Улична расвета ће бити у потпуности замењена у селима Супска, Крушар, Јовац, Иванковац, Паљане и Сење, а највећим делом у Мијатовцу, Вирину, Батинцу, Исакову и Влашкој.