Ознака: subvencije

300 ХИЉАДА ДИНАРА ЗА ПОЧЕТАК СОПСТВЕНОГ БИЗНИСА

Уз помоћ националне службе за запошљавање и Општине Ћуприја, једанаест младих и предузимљивих Ћупричана одлучило је да своју егзистенцију потражи у сопственом бизнису. Тај почетак биће им олакшан са 300 хиљада динара појединачних субвенција у пројекту самозапошљавања, који годинама уназад заједно спроводе и финансирају Национална служба за запошљавање и локалне самоуправе. Уговоре о субвенцијама будући предузетници данас су потписали у присуству руководства општине и представника службе за запошљавање.

Честитајући предузетницима који су добили средства и наглашавајући да смо ми земља вредних и способних људи, Зоран Мартиновић, директор Националне службе за запошљавање је то документовао податком да више од 70 одсто почетника  који свој бизнис покрену уз пројекат самозапошљавања тај посао настави и даље. Мартиновић је подвукао и одличну сарадњу Општине Ћуприја и националне службе, што доказује и константно смањење броја незапослених у ћупријској локалној самоуправи. У последњих годину дана проценат незапослених у Ћуприји смањен је за 10 процената, а то је, сматра Мартиновић, резултат успешне сарадње. По његовим речима за почетак приватног бизниса преко самозапошљавања постоји велико интересовање па је у овој години више од 7.500, углавном младих људи, аплицирало за средства која ће им тај почетак учинити лакшим. Само Поморавски округ, закључио је Мартиновић, наредне године ће имати 131. предузетника више, а то је значајан подстицај укупном привредном развоју региона.

Са директором Националне службе за запошљавање, да је интересовање младих за субвенционисана средства за запошљавање из године у годину све веће, сложио се и Јовица Антић, председник Општине Ћуприја. Истичући уверење да су сви који су потписали уговор изабрали право занимање и да ће наредних година проширити капацитете, Антић је као посебно значајно истакао да је углавном реч о производним и дефицитарним занимањима.

У име потписника локалној самоуправи и Националнојх служби захвалили су се Владимир Бранковић и Милена Рудолф Антић. Послови машинске обраде метала и козметичких услуга, у којима Владимир и Милена већ имају искуства, биће олакшани, али и квалитативно подигнути на виши ниво захваљујући субвенцијама.

еАграр: Важно обавештење за регистроване пољопривредне произвођаче

Обавештавамо пољопривредне произвођаче (регистрована пољопривредна газдинства са територије општине Ћуприја) да су у обавези да изврше електронску регистрацију и обнову регистрације пољопривредног газдинства на електронској платформи еАграр, како би остварили право на субвенције.

Стручни сарадници Пољопривредне стручне службе из Јагодине ће до петка, 24. марта бити у просторијама Општинске управе општине Ћуприја и пружати помоћ регистрованим пољопривредним газдинствима при пријављивању на еАграр.

Дођите и пријавите се да бисте могли да остваре право на било коју субвенцију код републике и општине.

Потребно је да са собом понесете изводе из Управе за трезор о пријављеној биљној и сточарској производњи.

Услов за пријаву на еАграр је да регистровани пољопривредни произвођачи инсталирају КонсентИД апликацију на „паметне“ телефоне или на личним картама унесу електронски потпис код МУП-а.