Ознака: visoko c

„Цврчак и мрав“ – читање на мало другачији начин

Удружење уметника “Високо Це“ данас је кроз оперу „Цврчак и мрав“ најмлађим Ћупричанима послало изузетно вредну поруку: материјално није најбитније; у животу су најважнији љубав, осмех и пријатељство, а то је све – бесплатно.

У уводу опере, деца су се упознала са протагонистима, њиховим карактером и свакодневницом, а затим су, одговарајући на питања, размишљали о томе на чију страну стати: на страну Цврчка или Мрава?

Опера „Цврчак и мрав“, која је обележила четврти дан „Раванелиуса“, осмишљена је тако да су у њој све време учествовали малишани, који су заједно са актерима – уметницима из удружења „Високо Це“ – полемисали да ли је боље свирати или радити или радити уз свирку и песму, а поред Цврчка и Мрава, сцену је улепшала шумска вила која је кроз покрет и песму комуницирала са децом.

Занимљиве су биле мудролије које су долазиле из публике, рекло би се и освежавајуће, а посвећеност малишана који су данас били присутни у сали Основне школе „Душан Сковран“, дају за право организаторима „Раванелиуса“ што све већи простор поклањају најмлађој публици.