Паркинг и пешачка стаза испред Школе за музичке таленте у пуној функцији за неколико дана

„Задовољан сам, иако смо, морам да признам, нешто дуже чекали на ову врсту радова, али после извесног времена, ево, дошли смо до овога: леп паркинг, леп прилаз школи, на задовољство и Школе за музичке таленте, и целог овог потеза око школе, и ученика и, наравно, директорке. Сигуран сам да ће ово да донесе неку нову ноту и сигурно ћемо наредне године, са неким додатним улагањима и школе и нас, дочекати други Раванелиус, у лепшем издању и новијем руху. Захвалио бих се директорки на ‘озбиљној и јакој’ иницијативи, као и Дејану Ристићу и ЈКП „Равно 2014“, који су дали свој максимум“, изјавио је данас Владимир Васиљевић, заменик председника Општине Ћуприја, обилазећи завршне радове на изградњи тротоара и паркинга у Улици Стевана Сремца, у зони Школе за музичке таленте.

Задовољство: Васиљевић, Ристић и Јовић

“Захваљујем се Општини Ћуприја и ЈКП „Равно 2014“ на сарадњи. Јесмо преговарали неколико година, али када се заиста раде велики пројекти, вероватно је потребно доста времена да то буде како треба. И школа има ово велико и богато здање, наследили смо велику имовину, коју сад треба одржавати и унапређивати. Мислим да идемо корак по корак и да се сваке године дешава нешто, тако да када следећи пут буду дошли председници и амбасадори, онда ће нам бити заиста задовољство, јер је ово био улаз који заправо представља школу. Нарочито смо срећни због светла уличне расвете које нас је пријатно изненадило пре неко вече, и није ми сметало да се прошетам и да доживим тај утисак нашег Лас Вегаса“, надовезала се Данијела Јовић, директорка Школе за музичке таленте у Ћуприји, изразивши задовољство пројектом чији завршетак можемо да очекујемо за неколико дана.

Дејан Ристић, директор ЈКП „Равно 2014“, додао је како је „максимално искоришћена грађевинска сезона“ и да је акценат још једном стављен на најрањивију категорију у саобраћају – на пешаке и ђаке.

„Ми смо ове године имали и неке друге активности уређења зона школа. Већ неколико година дајемо акценат на Улицу Милице Ценић, јер смо све време желели да дођемо довде, где се у непосредној близини налазе две школе: Школа за музичке таленте и Основна школа „13. октобар“, тако да су и овај део тротоара и паркинг простор заправо једна целина са центром – сада имамо пешачку стазу уређену скоро до Карађорђеве улице“, рекао је Ристић, истакавши како уређење овог дела Улице Стевана Сремца, у дужини од 180 метара, „не може да се гледа само кроз двеста квадрата паркинга и 250 квадратних метара стаза“, јер је током радова, између осталог, „замењен део подземне инсталације, рађена лед расвета, додат један стуб расвете, рађен кабловод…“

Подсетимо, пре 40-так дана екипе ЈКП „Равно 2014“ почеле су припремне радове неопходне за градњу пешачке стазе и паркинга у Улици Стевана Сремца, после чега је у посао уведен и извођач – предузеће “Путотехна” из Параћина. Вредност ове инвестиције износи скоро 3,5 милиона динара, док је извор финансирања буџет локалне самоуправе.

Галерија слика: