Почела санација зграде железничке станице у Ћуприји

„Инфраструктура железнице Србије“ покренула је пројекат уређења зграда железничких станица широм Србије, којим је предвиђено да се обнови 27 станица. Вредност ове инвестиције, која је омогућена из сопствених средстава, износи око 280 милиона динара, објавило је на својој званичној интернет страници Акционарско друштво за управљање јавном железничком инфраструктуром „Инфраструктура железнице Србије“.

Радови су већ почели на железничкој станици у Ћуприји, где ће мајстори имати највише посла јер је предвиђена санација темеља објекта, као и радови на замени кровне конструкције и крова. За уређење железничке станице у Ћуприји биће издвојено 30,1 милион динара, што је и највећи износ који ће бити издвојен за један објекат у оквиру овог пројекта, истичу у предузећу „Инфраструктура железнице Србије“.

Рок за извођење радова по свакој појединачној партији (лоту) износи 60 дана од увођења извођача у посао, што значи да би, уколико временске прилике дозволе, реконструкција станичног објекта у Ћуприји требало да буде завршена у априлу.

Најбољу понуду у поступку јавне набавке радова дало је предузеће БМЦ Конект из Новог Сада, које је носилац посла у заједничкој понуди заједно са Економистелектро и Еникос компани.