Покренута друга фаза реконструкције Дома културе у Супској

Први од неколико капиталних инвестиционих захвата у 2023. години започео је данас радовима на другој и коначној фази реконструкције Дома културе у Супској. Кад крајем октобра радови буду окончани, а рок за извођење радова је 270 календарских дана, Супска ће добити вишенаменски објекат, у коме ће поред простора за културне, спортске и образовне активности, бити места и за сеоску амбуланту.

Састанку, којим су заправо отворени радови, уз инвеститоре, извођаче и надзорне органе, присуствовали су и председник и заменик председника Општине Ћуприја.

Јовица Антић, председник општине апострофирао је да су радови на Дому културе у Супској плод заједничког рада. „На збору грађана крајем прошле године, мештани Супске били су јасни да су Дом културе и месна амбуланта приоритети ове месне заједнице и на нама је било да такав захтев конкретизујемо“, рекао је Антић. Исто мишљење дели и Зоран Николић, председник месне заједнице, који је истакао уверење да ће већ до краја године Супска имати модеран мултинаменски простор.

Друга фаза реконструкције обухвата радове на водоводној и канализационој инсталацији, комплетно уређење спрата и плафона објекта, грејање  и вентилацију Дома културе, фасаду, приступне стазе и спољашње уређење. Извођач радова је фирма „Либеро инвестмент 381“ из Смедерева. Вредност посла је 310.732  долара, од чега  је учешће општине 134.760 ( 43,37%), док је износ од 175.972 долара у сарадњи са Министарством за европске интеграције обезбеђен преко програма Европске уније за локални развој – Еуро про плус.