Потписан уговор са лесковачком „Инвестградњом“

Општинска управа општине Ћуприја данас је потписала уговор са лесковачком „Инвестградњом“ д.о.о. о енергетској санацији и инвестиционом одржавању објекта Основне школе „Вук Караџић“.  Лесковачка фирма била је најповољнији понуђач у спроведеном отвореном поступку јавне набавке, па ће, према слову уговора, радове који износе 28 милиона 722 хиљаде 556 динара, „Инвестградња“ да изврши у „60 радних дана од дана увођења у посао“.

Како незванично сазнајемо, лесковачки грађевинари могли би да буду уведени у посао, односно да крену са енергетском санацијом зграде школе 21. децембра, када би ове године требало да почне и школски распуст.

Подсетимо, ова санација део је пројекта ради финансирања унапређења енергетске ефикасности у објектима од јавног значаја у јединицама локалне самоуправе, као и градским општинама, те ће из Буџетског фонда за унапређење енергетске ефикасности Републике Србије за овај посао бити издвојено округло 20 милиона динара, док ће остатак средстава да обезбеди ћупријска локална самоуправа.