Познат распоред имунизације по насељима општине Ћуприја

Како је и најављивано из Општине Ћуприја, сачињен је распоред по коме ће се вршити имунизација без заказивања по насељима ћупријске општине. Мобилне ауторизоване медицинске екипе, да подсетимо, тренутно обављају вакцинисање мештана Крушара, Иванковца и Паљана, а већ од понедељка, 10. маја, тим за имунизацију на три дана иде у Сење. У среду, 12. маја, једна медицинска екипа почеће да обавља вакцинисање у Мијатовцу, где ће се задржати до петка, 14. маја. У међувремену, вакцинисање мештана у четвртак, 13. маја, почеће да се врши и у Влашкој, где би на имунизацију требало да дођу и заинтересовани житељи Супске. Према направљеном распореду, у суботу, 15. маја, у јовачкој амбуланти креће тродневна вакцинација Јовчана, Остриковчана и Дворичана, а дан касније, у недељу, 16. маја, један од тимова за имунизацију почеће да обавља вакцинацију мештана Бигренице, Кованице и Старог Села, која ће се обављати у амбуланти у Бигреници до уторка, 18. маја. Кампања имунизације становништва општине Ћуприја по сеоским насељима биће окончана у Батинцу, где ће медицинске екипе да буду од уторка, 18-ог, до четвртка, 20. маја.

Треба напоменути да је могућност промене распореда минимална али ипак могућа, о чему би мештани благовремено били обавештени.

Такође, из Општине Ћуприја подвлаче да су ове територијалне поделе направљене како би се самим мештанима олакшала имунизација и да житељи не морају да се вакцинишу у свом насељу, већ могу да изаберу било коју амбуланту у којој им, рецимо, термин више одговара. Важно је, истичу у Општини Ћуприја, да искористимо прилику која нам се пружа и да се масовно вакцинишемо, како би се што пре вратили нормалном начину живота.