Презентација програма подршке сектору малих и средњих предузећа и предузетника

У организацији Општине Ћуприја и Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља, у четвртак, 24. фебруара, биће представљени програми подршке сектору малих и средњих предузећа, као и програми подршке који су намењени предузетницима.

Презентација је намењена потенцијалним корисницима услуга Националне службе за запошљавање, привредницима и књиговођама.

Предвиђено је да прво буде представљен програм Развојне агенције Србије којим се обезбеђује подршка привредним друштвима за промоцију извоза, да би у наставку презентације била представљена четири програма Министарства привреде и Фонда за развој Републике Србије: Програм подстицаја развоја предузетништва кроз финансијску подршку за почетнике у пословању; Програм подстицаја развоја предузетништва кроз финансијску подршку за жене предузетнице и младе; Програм подстицаја предузетништва кроз развојне пројекте и Инвестициони кредити и кредити за трајна и обртна средства.

Представљање програма подршке сектору малих и средњих предузећа и предузетника биће заокружено презентацијом програма Националне службе за запошљавање, пре свега кроз презентацију два јавна позива: Јавног позива незапосленима за доделу субвенције за самозапошљавање и Јавног позива послодавцима за доделу субвенције за запошљавање незапослених из категорије теже запошљивих лица.

Презентација све три групе програма биће одржана у сали за састанке Општине Ћуприја са почетком у 11 сати.