Промоција програма подршке привредницима и Дан отворених врата за жене предузетнике

Oпштина Ћуприја, у сарадњи са Регионалном агенцијом за економски развој Шумадије и Поморавља, организовала је промоцију програма подршке за активне привреднике, као и за грађане који планирају да покрену свој бизнис. Тако су данас представљени актуелни програми Министарства привреде и Фонда за развој, као и програми Развојне агенције Србије. Ове године новина је засебан програм за жене предузетнице и веома атрактиван програм за младе предузетнике до 35 година старости. Осим ових циљних група, акценат је свакако и на подршци будућим предузетницима.

„За све будуће предузетнике већ годинама је актуелан и повољан start up програм за предузетнике, који од укупних средстава добијају 30 одсто бесповратних средстава за финанстирање свог пословања. За оне који послују дуже од две године, нудимо изузетно повољне инвестиционе програме и програме за обртна средства, било да се ради о набавци опреме, куповини пословног простира или набавци репроматеријала“, истакла је Милица Чикарић, менаџер пројеката из области привреде и предузетништва у Регионалној агенцији за економски развој Шумадије и Поморавља.

Иначе, осим промоције програма подршке, данас је у згради Општинске управе одржан и Дан отворених врата за жене предузетнице, као и за жене које тек планирају да покрену сопствени бизнис.  Из Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља кажу да ће у наредном периоду још интензивније да раде на подршци женском предузетништву.

 

Даме које су данас походиле Општину Ћуприја, од саветника за женско предузетништво добиле су неопходне информације у вези са започињањем пословања, њиховим правима и обавезама, подршци коју могу да добију од Регионалне агенције, видовима финансијске и нефинансијске подршке који се односе на женско предузетништво, потребној документацији али о надлежним институцијама којима се треба обратити у поступку започињања бизниса.