Први дан највећег сајма образовања у Србији

„Ноу фест ове године има највећи број излагача. Тренутно су на сајму 44 високошколске институције, које представљају своје студијске програме заинтересованим ученицима завршних разреда средњих школа из свих шест локалних самоуправа Поморавског округа. По овоме, то представља јединствен садржај ове врсте у Србији, и можемо с поносом да кажемо да смо после једанаест година постигли ниво који је престижан за читаву нашу земљу“, рекао је данас Дејан Милуновић, један од чланова НОУ тима – регионалног тима подршке за науку, образовање и уметност, који и овог пута стоји иза НОУ феста.

Милуновић је на отварању овогодишњег Фестивала науке, образовања и уметности истакао и да највећи број излагача-високошколских институција на 11. НОУ фесту долази из Србије, те да је по томе ово, без сумње, највећи сајам образовања у држави.

Претходећи доношењу велике и важне одлуке о избору будуће професије и каријере, сајам образовања је одлично место за прикупљање важних информација о студијским програмима, сагласни су и будући студенти и представници високошколских институција. Поред тога, доступност свих информација на једном месту доноси значајну финансијску уштеду за родитеље будућих студената из Поморавља, с обзиром да су сви садржаји на сајму бесплатни.

Рецимо и то да је за организоване посете ученика из Параћина и Јагодине обезбеђен бесплатан превоз аутобусима Еуролина, а да ће програми средњих школа сутра бити представљени на НОУ фесту у већ устаљеном термину – од 10 до 16 сати.