Путари у Батинцу асфалтирали 484 метра коловоза у две улице

Путари и механизација данас су били у Батинцу, где су асфалтиране две улице – Кнегиње Милице и Хајдук Вељкова, у укупној дужини од 484 метра. Овим радовима на путној инфраструктури настављена је реализација Уговора о асфалтирању сеоских саобраћајница у општини Ћуприја за 2020. годину.

Приликом данашњег обиласка радова у Батинцу, помоћник председника Општине Ћуприја Бранко Милојевић и одборник Скупштине општине Ћуприја Владан Ђорђевић заједнички су најавили да ће за десетак дана почети реновирање зграде батиначке школе. Милојевић је такође рекао да је у плану реновирање Дома културе у једно вишенаменско здање, на коме ће, између осталог, бити саниран кров и замењена комплетна столарија. Истакавши неопходност свих ових грађевинских захвата на јавним објектима у селу чији су мештани, како је рекао, вредни домаћини, Милојевић је додао и следеће:

„Због конфигурације терена велики проблем мештанима праве постојећи пропусни канали, нарочито у околини Дома културе у центру села. Сем тога, овде живе врсни пољопривредници којима је добра путна мрежа преко потребна, те су нам поручили да можемо да рачунамо на њихову помоћ у реализацији свих будућих пројеката у њиховом селу.“

У пословима који подижу квалитет живота у Батинцу, надовезао се одборник Ђорђевић, свој допринос дају и мештани који раде у иностранству, чијим је ангажовањем недавно постављено осветљење на самом улазу у село. Ђорђевић је нагласио да ће плодоносна сарадња између Општине Ћупрја и МЗ Батинац бити настављена и у наредном периоду.

У истом тону новинарима се обратио и Југослав Станојевић, заменик председника Радног тела Месне заједнице Батинац, који је оценио да су мештани веома задовољни што се инфраструктура њиховог села реконструише, јер се „улагањем у инфраструктуру стварају услови за напредак села, а добри путеви доприносе да млади људи одлуче да заснују породице у свом завичају“.

Рецимо и то да је, на крају посете Батинцу, Бранко Милојевић нагласио да се, колико сутра, планира асфалтирање улица у Крушару, Исакову.