Радници лесковачке „Инвестградње“ почели енергетску санацију објекта Основне школе „Вук Караџић“

Општина Ћуприја потписала је почетком јуна прошле године уговор са Министарством рударства и енергетике о финансирању пројекта унапређења енергетске ефикасности у Основној школи „Вук Караџић“, па је јучерашње увођење у посао лесковачких грађевинара важан детаљ у реализацији пројекта, који би требало да буде окончан за 60 радних дана.

Енергетска санација објекта матичне школе подразумева да ће спољни зидови да буду изоловани, тавански део термоизолован, а прозори замењени новим, на којима ће бити постављена трострука стакла. Да би све то било урађено, кажу у школи, биће потребни и адекватни грађевински захвати унутар објекта, пре свега на плафонима и подовима. По окончању радова Ћуприја ће тако да добије још један енергетски заштићен јавни објекат.

Иначе, како нам је рекла директорка Основне школе „Вук Караџић“ Весна Вијоровић, док се не заврше унутрашњи радови, сви ђаци од 5. до 8. разреда биће на онлајн настави.

„Министарство нам је брзо одговорило на допис и дозволило да на овај начин организујемо наставу, јер ђаци не могу да буду у клупама док се цео простор не опреми у складу са пројектом“, истакла је директорка Вијоровић.

Подсетимо, ова санација део је „пројекта ради финансирања унапређења енергетске ефикасности у објектима од јавног значаја у јединицама локалне самоуправе, као и градским општинама“, те је из Буџетског фонда за унапређење енергетске ефикасности Републике Србије за овај посао издвојено округло 20 милиона динара, док је остатак средстава до 28.722.556 динара обезбедила ћупријска локална самоуправа.