Ерић: Рекордни буџетски приходи у првих шест месеци ове године

Укупни приходи и примања буџета општине Ћуприја у првих шест месеци ове године износе 414 милиона 795 хиљада 559 динара. У укупним приходима буџета проценат учешћа прихода од пореза на доходат, добит и капиталне добитке износи 38,28 процената, док приходи од пореза на имовину учествују са 18,37 одсто. Како је на данашњој седници Општинског већа изјавио Нинослав Ерић, председник Општине Ћуприја, ово је највећи приход који се слио у ћупријски буџет у првих шест месеци и једне године до сада.

Према председнику Ерићу, овај пораст укупних прихода буџета општине Ћуприја у првих шест месеци уследио је јер су „нам порасли приходи и од пореза на зараде и од пореза на имовину“. Ови потоњи приходи расту јер се више ради на наплати пореза на имовину, а о разлозима пораста прихода на зараде, Ерић каже:

„То је један од показатеља да су повећане зараде у локалној самоуправи, а то је и последица страних директних инвестиција, које и даље долазе и које и даље очекујемо. ФЕКА је добила грађевинску дозволу и почели су са припремним грађевинским радовима. Такође, кинески инвеститор „Јурофајбер“ је потврдио да ће да направи нови погон за фабрику чарапа, па очекујемо да тамо септембра или октобра и они крену са реализацијом тог пројекта.“

Иначе, Извештај о извршењу буџета општине Ћуприја за период 01. јануар – 30. јуни 2019. године биће једна од носећих тачака дневног реда 30. редовне седнице Скупштине општине Ћуприја која ће бити одржана у петак, 16. августа.