Решено и питање имунизације за време предстојећих празника

Међународни празник рада и Ускрс ове године иду дан за даном, па пошто су многи грађани решили да бар 1. мај традиционално проведу у природи – ван градова и својих места пребивалишта – надлежни за имунизацију одлучили су да за предстојеће празнике неће бити вакцинације и ревакцинације, узевши у обзир да померања ревакцинације у размаку до седам дана не производи ни најмање негативне последице.

Тако ће да уследи и краћа пауза у имунизацији на пунктовима у општини Ћуприја.

Како сазнајемо, сви грађани Ћуприје који треба да буду ревакцинисани у петак, 30. априла, биће ревакцинисани у понедељак, 3. маја.

Што се тиче Исакова, сви његови мештани који у месној амбуланти треба да буду ревакцинисани у петак, 30. априла, као и они којима је термин за другу дозу вакцина у понедељак, 3. маја, биће ревакцинисани у среду, 5. маја.

Из Општинског кол-центра истичу да ће њихови волонтери о променама термина појединачно да обавесте све грађане које се ова промена тиче.

Овде додајмо да је и данас на вакциналном пункту у Дому здравља обезбеђена имунизација без заказивања, овога пута цепивима руског „Спутњика Ве“ и кинеског „Синофарма“.

Медицински део општинског тима за имунизацију и Општина Ћуприја грађанима честитају предстојеће празнике и подсећају их да је неопходно да се одговорно понашају и у наредних неколико дана.