САОПШТЕЊЕ МИНИСТАРСТВА ПОЉОПРИВРЕДЕ, ШУМАРСТВА И ВОДОПРИВРЕДЕ – е А Г Р А Р

Подсећамо све пољопривредне произвођаче да крајњи рок за пријаву у систем еРПГ не постоји те да сте у могућности да се пријаву и обновите статус газдинства све до тренутка подношења захтева за жељену субвенцију, каже се у најновијем саопштењу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Почетак расписивања јавних позива, 3. априла, никако не значи да је то крајњи рок за пријављивање у еРПГ. У случају да јавни позиви за субвенције, које су предмет вашег интересовања, почињу касније, нема потребе да журите са ажурирањем и обновом статуса газдинства, истиче се у саопштењу.

Први јавни позив, који ће бити расписан 3. априла, тиче се субвенције по хектару и биће отворен чак 45 дана, до 15. маја, како би сви пољопривредни произвођачи имали довољно времена за сређивање стања у регистрима и обнове статуса газдинства.

Како бисте могли да планирате и да се припремите за пријављивање у електронски регистар пољопривредних газдинстава (еРПГ), упознајемо вас са планом расписивања јавних позива:

1.     Млеко 1. квартал: од 3. до 15. априла;

2.     Давање по хектару: од 3. априла до 15. маја;

3.     Генетика: од 15. априла до 15. маја;

4.     Пчеле: од 1. до 20. маја;

5.     Краве за узгој телади: од 10. априла до 10. маја;

6.     Тов: од 20. априла до 10. маја.

Подсећамо, тренутак расписивања јавног позива за субвенцију, за коју хоћете да се пријавите, није крајњи рок за регистрацију у еРПГ; то можете да учините током целог трајања јавног позива, закључује се у саопштењу.