Скупштина општине: Данило Цицмил почасни грађанин Ћуприје

Поводом Дана општине Ћуприја 13. oктобра, одлуком коју је на данашњој седници донела Скупштина општине Ћуприја, звање почасног грађанина додељено је Данилу Цицмилу, саветнику председника Републике Србије за инвестиције. Како стоји у образложењу одлуке, Цицмил је највеће признање Општине Ћуприја добио за „допринос јачању, унапређењу и развоју привредно-економских резултата општине Ћуприја“.

Што се тиче других признања и награда, захвалнице ће 13. октобра, на свечаној седници Скупштине општине Ћуприја, као појединци да добију новинар Вељко Влаховић за дугогодишњи рад и извештавање са спортских догађаја и Славољуб Јовановић Зонац за истакнут педагошки рад и достигнућа у области спорта, затим донаторска организација SWISS-pro за додељивање значајних средстава за реализацију пројеката из области социјалне заштите, Дом здравља „Ћуприја“ због ангажовања на спречавању ширења пандемије на територији општине Ћуприја, Ковид амбуланти Дома здравља „Ћуприја” у Ћуприји за ангажовање на спречавању ширења пандемије на територији општине, као и Општа болница у Ћуприји „за изузетну пожртвованост у раду свих ковид одељења при лечењу оболелих“.

Као и претходних година, новчане награде иду у руке стрелаца противградне станице Радарског центра „Бешњаја“, како стоји у образложењу, због изузетног залагања на заштити пољопривредних усева, имовине и људи“.

Од осталих тема Девете редовне седнице Скупштине општине Ћуприја треба истаћи да је одборничка већина данас донела Одлуку о изменама и допунама одлуке о буџету, а ваља подсетити да је овај ребаланс уследио јер је буџетска средства требало повећати за износ који је пре свих Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде усмерио за развој руралне инфраструктуре у ћупријској општини.

Одборници су донели и одлуку којом се утврђују олакшице закупцима пословног простора у власништву општине због штете настале епидемијом ковидом, „зелено светло“ дато је Кадровском плану Општинске управе, а овај скупштински извештај закључимо информацијом да је мастер историје Стефан Стаменковић данас именован на место директора Установе културе „Ћуприја“.