„Смрт и девојка“ – прва представа чији је копродуцент Установа културе „Ћуприја“

“Смрт и девојка” је редак пример психолошког трилера на сцени. Освета, секс, манипулације су теме које текст истражује на интензивно узбудљив начин. Личне драме и преиспитивања које јунаци доживљавају је оно што публику оставља без даха, док се 90 минута трајање представе стално питамо коме од њих троје да верујемо.

Паулина, бивша политичка активисткиња, убеђена је да је случајни гост у викендици њеног мужа заправо човек који ју давно, месецима злостављао и силовао у корист бившег режима. Она га заробљава, везује и покушава да натера да призна шта је радио, док паралелно тестира поверење и разумевање свог мужа, који је иначе адвокат за људска права.

У режији Николе Љуце, главне улоге у овом комаду Аријела Дорфмана тумаче Тамара Крцуновић, Милан Марић и Милош Тимотијевић, а занимљиво је да ће ћупријска публика представу моћи да погледа у недељу, 26. јуна, два дана пре њене београдске премијере у Битеф театру на Белеф фестивалу.

<p>Овоме додајмо да ће карте за ћупријску премијеру по цени од 500 динара да буду у продаји 23. и 24. јуна од 15 до 19 сати у Основној музичкој школи „Душан Сковран“, где ће комад да буде и изведен.