Стигле гранитне коцке из Аранђеловца – живнуло градилиште поред Гимназије

После дужег застоја због чекања гранитних коцки, настављени су радови у Улици Радета (Радомира) Симоновића. Председник Општине Ћуприја Јовица Антић и заменик председника Владимир Васиљевић посетили су данас поподне градилиште у улици која ће у блиској будућности да буде трансформисана у пешачку зону и трг са фонтаном.

Са челницима локалне самоуправе у обиласку је био и Дејан Ристић, директор ЈКП „Равно 2014“, који је открио због чега у претходном периоду радови на овој реконструкцији нису имали очекивану динамику.

„Каснило се из објективних разлога јер, као услов, у тендеру стоји испорука домаћег гранита, а сви капацитети рудника у Аранђеловцу били су заузети, иако је камен био авансиран још у мају ове године. Ових дана су пристигле прве количине, а ми се надамо да ће ово градилиште наредних недеља да буде уредно снабдевано гранитним коцкама. Буде ли динамика испоруке онаква какву очекујемо, целокупни радови на реконструкцији улице биће завршени – у чему има и симболике – до новогодишњих празника“, рекао је Ристић.

Дејан Ристић је додао да су радници параћинског „Транскопа“ објективно били спречени да посао већ сада приводе крају, али и подвукао како је вредело чекати аранђеловачки гранит, који је од таквих коцки из увоза јефтинији више од четири пута!