Супернова „паметна клупа“ од сада и за ђаке у Ћуприји

Основна школа „Ђура Јакшић“ у Ћуприји пета је школа у Србији коју је кабловски оператор „Супернова“ наградио „паметном клупом“ због изузетних резултата ученика. Вредна донација намењена је за укупно једанаест основних школа широм Србије чији су се ученици истакли постигнутим успесима. „Паметна клупа“ омогућава ученицима приступ платформи са едукативним и забавним садржајима, пуњење телефона и повезивање на интернет, а додељује се у склопу пројекта „Паметне клупе за основне школе“ покренутог од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја и компаније „Строубери енерџy“ („Strawberry energy“).

„Овај сјајан уређај красиће наше школско двориште и омогућиће нашим ученицима, не само несметан приступ различитим дигиталним садржајима, већ ће им и приближити и повећати свест о одрживим изворима енергије и заштити животне средине. „Паметна клупа“ представља фантастичан спој технологије и природе где ће, на свежем ваздуху, млади моћи да уживају у својим омиљеним садржајима. Нема сумње да ће овај поклон дати огромну мотивацију ученицима да наставе са постизањем одличних резултата на такмичењима и даљем школовању“, изјавила је Јелена Ломбауер Милановић, директорка основне школе „Ђура Јакшић“.

„Употребом технологије као средства за стицање знања, за комуникацију са осталим ученицима и професорима, подиже се не само свест о значају ИТ, већ се и усавршавају многе друге компетенције. Садашњи ученици су рођени у ери убрзаног развоја технологије и расту уз нове начине брзог долажења до информација, знања, умења путем њих. Захваљујући сарадњи МПНТР и компаније „Супернова“ наши ученици ће на креативан и забаван начин, њима близак, ширити своје видике, а самим тим и утицати на промене у развоју све развијенијег технолошког друштва“, речи су Александре Стевановић, просветног саветника Школске управе Јагодина.

„У савременом свету у ком живимо и ери дигиталних технологија, када су деца све више окренута забавним и интерактивним садржајима на интернету, прави је изазов пробудити школарцима интересовање за наставу и класичан модел образовања. Управо овај пројекат представља пример бољег повезивања школе и младих и заиста нам је посебно задовољство што можемо да дамо свој допринос образовању будућих инжењера, предузетника или научника. „Паметне клупе“ које додељујемо основцима на лак и забаван начин подстичу децу да се заинтересују за школске активности и да у неформалној атмосфери продубе своје знање“, рекла је Ивана Бајовић, пи-ар менаџер „Супернове“.

Захваљујући соларној енергији, Супернова паметна клупа, омогућава пуњење батерија телефона и то на више уређаја истовремено, али и додатну едукацију и забаву за основце. Уз коришћење интернета, ђаци могу да приступе платформи са лекцијама, тестовима знања, играма и другим занимљивостима. Додатно, на информативној страници, којој се приступа приликом повезивања на интернет, основци могу да се информишу о актуелностима и распореду наставе.