Све је спремно за Фестивал фолклора у Исакову

Културно-уметничко друштво “Хореум Марги” из Исакова овог викенда организује традиционални Фестивал фолклора, на коме ће поред десетак културно-уметничких друштава из целе Србије, учествовати и гости из Румуније, Бугарске, Босне и Швајцарске.

Овај међународни фестивал свечано ће бити отворен у суботу, 30. јула, а новина је да ће ове године бити организована и надметања у старим спортским дисциплинама. Програмом је предиђен и традиционални дефиле учесника фестивала, а културно уметнички програм почиње у 18 часова у Дому културе у Исакову.

Домаћини су се потрудили да својим гостима ове године организују обилазак историјских знаменитости општине Ћуприја, па ће тако у недељу обићи Музеј “Хореум Марги Равно”, манастир Раваницу и излетиште Сисевац, где ће у 16 сати на отвореној бини сви учесници поново да наступе.

Како сазнајемо, културно-уметничка друштва из Румуније и Бугарске у недељу би требало да наступе и на овогодишњој „Цреваријади“, која ће са почетком у 17 сати да буде одржана у ћупријском Моравском парку.

Покровитељ Фестивала фолклора у Исакову је Општина Ћуприја, а организатор КУД “Хореум Марги” из Исакова.