Светски дан здравља: Дом здравља почео акцију превентивних прегледа

Поред здравог начина живота, превентивни прегледи представљају најважнију меру за превенцију разних болести, самим тим и за унапређење квалитета живота. Управо зато, ћупријски Дом здравља данас је – симболично на Светски дан здравља – покренуо акцију превентивних прегледа у ћупријским институцијама и установама. Први такав преглед организован је у просторијама Општинске управе општине Ћуприја.

“Овакве акције, без заказивања и одласка код лекара у амбуланту, најлакши су начин да грађани провере своје здравље. Запослени су били у прилици да провере крвни притисак, измере ниво шећера и крви и екг налаз, као и да обаве краћи преглед код присутног лекара“, истакла је овом приликом Ивана Николић, главна сестра Дома здравља и додала да је одзив запослених у Општинској управи био изузетно добар.

Велику подршку Дому здравља у организацији и спровођењу превентивних прегледа пружили су фирма Дента фарм из Ниша, која је Дому здравља и општини донирала апарате за мерење гликемије, али је помоћ стигла и од – у оваквим приликама увек присутних – Завода за јавно здравље „Поморавље“, Медицинске школе и Црвеног крста Ћуприја.

Додајмо да су данас на Градском тргу, у складу са овогодишњим слоганом “Здравље за све”, студенти и ученици Академије васпитачко-медицинских струковних студија – Одсек медицинских наука Ћуприја и Медицинске школе Ћуприја обележили Светски дан здравља, спровевши већ традиционалну акцију мерења крвног притиска и контроле вредности гликемије заинтересованим грађанима.