Tрећи риболовачки “Мост куп”

Више од стотину риболоваца током протеклог викенда учествовало је на III риболовачком „Мост купу“, на коме су и фидераши и вараличари имали успешне дане – риболовци фидер техником у суботу, вараличари дан касније.

Тако је најбољи на „Мост купу“ у категорији фидераша био Стефан Арсић из Краљева, који је уловио 15 и по килограма рибе. Други је био Зоран Ђикић из Краљева, а трећи Ненад Станишић, обојица са појединачним уловима који су тежили више од 10 килограма рибе.

У недељу риболовци су ловили грабљивице вештачким мамцима. Од улова на варалицама је било сома, смуђа, буцова, клена и гргеча. Гости из Добоја, чланови Спортско риболовног удружења „Босна“, били су екипно најуспешнији у вараличарењу. У појединачној конкуренцији, први је био Дејан Делић из Добоја, други Марко Живковић из Ниша, док је треће место заузео још један Добојчанин, Срђан Станојевић.

Иначе, вараличарски дан на овогодишњем „Мост купу“ био је посвећен успомени за Ратка Богдановића, недавно преминулог председника Спортско риболовног удружења “Босна” из Добоја.

Трећи риболовачки “Мост куп” поздравио је и Владимир Васиљевић, заменик председника Општине Ћуприја, који је на вараличарском дану уручио награде победницима, а сам догађај највишом оценом оценили су и организатори – риболовци Небојша Илић, који је предводио фидераше, Слободан Малинић, председник Удружења рекреативних риболоваца “Вараличар”, али и Јелена Петровић, директорка Туристичке организације Ћуприје.

Овоме додајмо да је прошлогодишње братимљење два риболовачка удружења – „Босне“ и „Вараличара“ – пун погодак; њихово све интензивније дружење на рекама Србије и Српске биће настављено већ 9. октобра, овог пута у Добоју.