У четвртак уништавање неексплодираних убојних средстава

Према обавештењу које је из Војне поште 9932 стигло у Општинску управу општине Ћуприја, у четвртак, 17. новембра, од 12 до 15 часова деминери ће уништавати неексплодирана убојна средства у зони: Параћинске утрине, насеље „7. јули“, Карађорђево брдо – језеро Везировац.  

За време акције уништавања биће затворен за саобраћај некатегорисани пут од насеља „7. јул“ до језера на Везировцу, а Војска Србије у обавештењу упућује молбу да се становништво и стока из овог опасног подручја евакуишу пре почетка уништавања неексплодираних убојних средстава.

Границе опасног подручја биће обележене великим црвеним барјацима, а на прилазним путевима биће постављени стражари, чије се команде морају безусловно поштовати.

Завршетак уништења означиће се скидањем црвених барјака и повлачењем стражара.

Уједно, Војска Србије упозорава становништво да је најстроже забрањено свако прикупљање и дирање нераспрснутих зрна и њихових делова, јер је то опасно по живот. При наиласку на таква зрна свако лице је дужно да о томе одмах обавести најближе органе полиције или најближу Kоманду Војске Србије.

Војска Србије неће сносити одговорност за несрећне случајеве који могу настати дирањем нераспрснутих зрна и њихових делова, као ни за штету по људе и стоку који би могли да се нађу у реону активности у четвртак од 12 до 15 сати, закључује се у обавештењу Војне поште 9932 Војске Србије.