Укинута ванредна ситуација на територији општине Ћуприја

Укида се ванредна ситуација на територији општине Ћуприја, закључак је са данас одржане седнице Штаба за ванредне ситуације општине Ћуприја. Ова одлука, како је рекао командант штаба Јовица Антић, произашла је из „знатно боље епидемиолошке ситуације него што је била она од пре месец, месец и по“.

Чланови Штаба за ванредне ситуације општине Ћуприја донели су и закључак да се упути званичан апел свим грађанима који се до сада нису имунизовали, да се одлуче за вакцину, јер је то једини начин да победимо овај опасан вирус и наставимо са нормалним животом.

Ипак, да је и поред повољније епидемиолошке ситуације потребно придржавати се мера које важе на територији целе Србије, говоре и подаци директора регионалне Опште болнице и члана штаба др Слободана Гајића, према којима је тренутно на болничком лечењу у Ћуприји 38 пацијената, од којих је 21 са територије општине Ћуприја. Гајић је грађане позвао на опрез када је вирус короне у питању и истакао како је време да се здравствене установе више окрену такозваним нековид пацијентима.

Што се тиче самог процеса имунизације у општини Ћуприја, Владимир Васиљевић, заменик председника општине и члан штаба, обавестио је присутне да се ближимо бројци од 15 хиљада аплицираних вакцина, што је, како је рекао, „отприлике оно што смо негде и планирали на почеку имунизације“, али је снажно подржао идеју да се „лествица дигне још више“ и да се грађани који се још нису имунизовали, позову на вакцинацију која се у Ћуприји и насељима општине обавља и без заказивања.

Додајмо да су, према последњим званичним подацима Завода за јавно здравље „Поморавље“, 11. и 12. маја по две особе са територије општине Ћуприја биле позитивне на вирус SARS-CoV-2.