Унапређење пословне климе у Србији: Одржана радионица „Представљање Јевлеједерне, стамбеног предузећа општине Јевле“

У оквиру пројекта “Унапређење пословне климе у Србији“ данас је одржана радионица коју су водили експерти стамбеног предузећа шведске општине Јевле (Gävle).

Радионици су присуствовали представници јединица локалних самоуправа у Србији, између осталих и представници Општине Ћуприја. Циљ радионице са темом „Представљање Јевлеједерне, стамбеног предузећа општине Јевле“, била је да се међу овдашњим локалним самоуправамa прихвати нов начин формирања стамбених предузећа у Србији, идентичан моделу шведског Јевлеа.

Модератор данашње радионице била је извршни директор стамбеног предузећа Јевлеједерне Катерин Холгерсон, док је саму радионицу водила Ирис Карамехмедовић, запослена у стамбеном предузећу општине Јевле.

Она је на детаљан начин описала које све услуге обавља ово предузеће, на који начин Јевлеједерне гради нове станове, као и начин годишњег одржавања тих стамбених јединица.

Како се чуло на радионици, само предузеће функционише у договору са станарима зграда, реагује на њихове примедбе и покушава да на ефикасан начин реши проблеме и одговори на примедбе у што краћем року.