Упозорење! Могућа мања изливања у сливу Раванице!

Из Сектора за хидрометеоролошки систем ране најаве и ваздухопловну метереологију Републичког хидрометеоролошког завода, на адресу Општинског штаба за ванредне ситуације стигло је упозорење да су, током 19. и 20. јула, могући краткотрајни нагли порасти водостаја са мањим локалним изливањима, на мањим бујичним водотоцима на сливовима Јадра, Колубаре, Црнице, Лепенице, Лугомира, Ресаве, Раванице, Млаве и Тимока са притокама.

Имајући у виду ово упозорење, Општина Ћуприја, штаб, као и надлежне комуналне службе и предузећа, предузимају мере на спречавању и ублажавању последица које би настале ако се у наредна два дана појаве бујични водотокови.

Тако су већ у приправности надлежне комуналне службе, које су оспособљене за реаговање у оваквим ситуацијама, а превентивно се обилазе критичне локације на водотоковима другог реда као што су пропусти и мостови, како би била спречена могућа загушења протицајних профила водотокова.

Надлежни у ћупријској локалној самоуправи ће бити у сталној координацији и са Водопривредним предузећем „Ћуприја“, у случају да наредних дана буде неопходно спровођења одбране од поплава.