Већници сагласни на финансијске планове школа и установа и на План зимског одржавања јавних путева

Разматрање финансијских планова ћупријских образовно-васпитних установа за 2021. годину, била је доминантна тема Осамнаесте седнице Општинског већа, која је данас одржана електронским путем, услед актуелне пандемије изазване вирусом SARS-CoV-2.

Како су сви планови били припремљени у складу са Одлуком о буџету општине Ћуприја, већници су у ефикасном и ефективном разматрању дали сагласност на финансијске планове школских одбора свих седам школа, као и на Одлуку о финансијском плану коју је донео Управни одбор Предшколске установе „Дечја радост“.

Чланови Општинског већа данас су дали „зелено светло“ и на финансијске планове Туристичке организације општине Ћуприја, Музеја „Хореум Марги-Равно“ и Народне библиотеке „Душан Матић“.

Свакако важна тачка данашњег дневног реда било је и разматрање Плана зимског одржавања јавних путева, на који су већници такође дали сагласност. План иначе садржи све што једна зимска служба подразумева: од приоритетних саобраћајница па до распореда рада и дежурстава људства и механизације, а како би јавни путеви на територији општине Ћуприја зимус били безбедни, чланови већа су формирали и Штаб зимске службе, који ће да руководи и координира донетим планом.

Рецимо и то да је електронској седници данас присуствовало осам чланова Општинског већа и да су већници, по свим тачкама седнице, били једногласни.