Održana 8. sednica Opštinskog veća

 

Deset tačaka dnevnog reda za osmu sednicu opštinske vlade. Započeto je usvajanjem završnog računa opštine za prošlu godinu, a nastavljeno zahtevima Pravobranilaštva za odlukama o regulisanju međusobnih obaveza sa institutom Mihajlo Pupin iz Beograda i EPS-om. U prvom slučaju reč je o uslugama instituta za održavanje informacionog sistema opštine , a u drugom o obavezi opštine za isporučenu električnu energiju. Nakon toga dva zahteva PVV za saglasnost na izmenu cenovnika. Za održavanje javne higijene u gradu cene su povećane za 20 odsto, a za iznošenje smeća 12 procenata, a više cene će važiti od 1.05.2024 godine.

Centralna tema osme sednice Opštinskog veća bio je program bezb ednosti saobraćaja u Ćupriji za ovu godinu. Reč je o dokumentu koji donosi novine u finansiranju, a o njemu će se posle Opštinskog veća izjasniti i Republička agencija za bezbednost saobraćaja. Za ovu namenu budžetom je predviđeno 6 miliona dinara. Program, koji su većnici prihvatili ,predviđa aktivnosti na edukaciji učesnika u saobraćaju ali i niz konkretnih rešenja usmerenih pre svega ka bezbednosti najugroženih učsnika u saobraćaju, a to su deca.Tako je programom predviđeno postavljanje usporivača saobraćaja ispred svih škola, ali i semaforsko regulisanje raskrsnica u blizini škola.

Sednica je završena usvajanjem izveštaja o radu Ustanove kulture i Opštinskog veća u pretekloj godini i mišljenjem komisije o naknadama štete zbog ujeda pasa lutalica.