Вечерас је отворен РАВАНЕЛИУС, фестивал музичке изузетности

РАВАНЕЛИЈУС, први пут. Фестивал музичких изузетности који ће се дешавати још много пута. То је већ сада извесно. Као што је извесно да ће на музичким мапама Раванелијус означавати време и место врхунских дешавања уметничке музике. Дане када ће се неки уметници враћати на место својих почетака, а други долазити да одатле почну.

РАВАНЕЛИЈУС, омаж. Нинослав Ерић, председник општине је на отварању фестивала Раванелијус назвао омажом  оснивачима Школе за музичке таленте, дугом који Ћуприја враћа генерацијама ученика што су име овог града проносили широм света. Фестивал музичких изузетности је дубок наклон и велики аплауз града својим уметницима. Њима то одавно припада.

ИЗУЗЕТНОСТ. Вероватно нема прецизније одреднице да се у само једној речи опише школа која окупља музичке таленте да би их после избрусила у престижне уметнике. Готово пола века стварати уметнике. По некима од њих се препознаје савремена уметничка музика, други су солисти и концерт мајстори планетарног значаја. И тешко да се на овој планети може наћи много сличних школа. Зато је у Школи за музичке таленте све изузетно.

ФЕСТИВАЛ ПОЧЕТАК. У свом премијерном издању Фестивал музичких изузетности је показао да Ћуприја може да организује врхунске концерте уметничке музике. И градови са много више традиције у организовању концерата класичне музике били би презадовољни да само у пар дана имају таква имена у концертној сали.

РАВАНЕЛИЈУС, други пут. Идуће године. И још боље.