Večeras je otvoren RAVANELIUS, festival muzičke izuzetnosti

RAVANELIJUS, prvi put. Festival muzičkih izuzetnosti koji će se dešavati još mnogo puta. To je već sada izvesno. Kao što je izvesno da će na muzičkim mapama Ravanelijus označavati vreme i mesto vrhunskih dešavanja umetničke muzike. Dane kada će se neki umetnici vraćati na mesto svojih početaka, a drugi dolaziti da odatle počnu.

RAVANELIJUS, omaž. Ninoslav Erić, predsednik opštine je na otvaranju festivala Ravanelijus nazvao omažom  osnivačima Škole za muzičke talente, dugom koji Ćuprija vraća generacijama učenika što su ime ovog grada pronosili širom sveta. Festival muzičkih izuzetnosti je dubok naklon i veliki aplauz grada svojim umetnicima. Njima to odavno pripada.

IZUZETNOST. Verovatno nema preciznije odrednice da se u samo jednoj reči opiše škola koja okuplja muzičke talente da bi ih posle izbrusila u prestižne umetnike. Gotovo pola veka stvarati umetnike. Po nekima od njih se prepoznaje savremena umetnička muzika, drugi su solisti i koncert majstori planetarnog značaja. I teško da se na ovoj planeti može naći mnogo sličnih škola. Zato je u Školi za muzičke talente sve izuzetno.

FESTIVAL POČETAK. U svom premijernom izdanju Festival muzičkih izuzetnosti je pokazao da Ćuprija može da organizuje vrhunske koncerte umetničke muzike. I gradovi sa mnogo više tradicije u organizovanju koncerata klasične muzike bili bi prezadovoljni da samo u par dana imaju takva imena u koncertnoj sali.

RAVANELIJUS, drugi put. Iduće godine. I još bolje.