Почетком септембра креће реконструкција отворених терена Соколског дома

Идеја стара готово три године – да се тартаном и тениском подлогом покрију отворени терени Соколског дома у Ћуприји – у наредне две недеље требало би да уђе у фазу реализације. Како је чланове Општинског већа данас обавестио Иван Алексић, директор Установе за спорт СЦ „Ада“, „прошао је тендер за пројекат Европске уније којим је обухваћено 26 локалних самоуправа“. Штавише, директор Алексић се већ састао са извођачима радова на отвореним теренима ћупријског Соколског дома.

– Оно што је добро то је да ће врло брзо почети да раде, можда 4. или 5. септембра. Замолио сам их да међу првима будемо ми јер у осталим пројектима, односно градовима има пуно затворених објеката који могу да се раде и у зимском периоду. Оно што сам видео из тог предмера и предрачуна, да је све обухваћено пројектом. Можда ће се јавити један мали проблем и то на рукометном и кошаркашком терену, где је испуцала коцка која је некада била постављена па после пресвучена асфалтом, и то је сада извођачима проблем – како то санирати да евентуално не би дошло до пуцања нове подлоге која буде постављена? Ником није у интересу да се то деси, већ је у интерсу да то буде урађено да траје што дуже. Такође, везано за четврту страну Соколског дома, ону до тениских терена, и тај тендер је прошао и имао сам контакт са извођачима. Они ће у што краћем периоду кренути са реализацијом, како би ослободили простор да крену ови радови са подлогом. Искрено се надам да ће до зиме све да буде завршено – рекао је на данашњој седници Општинског већа директор Алексић.

Подсетимо, подлога од тартана биће постављена на рукометном и кошаркашком терену, а подлога слична оној на којој се у њујоршком Квинсу игра УС опен, биће постављена и на тениским теренима Соколског дома у Ћуприји.