Четврта прогнана породица добила кров над главом: Витошевићи од данас у свом дому

Петочлана породица Јовице Витошевића, који је крајем 1999. године са супругом и троје деце био принуђен да напусти Ораховицу и завичајни Космет, данас је добила кућу са окућницом у селу Вирине, у коме ова расељена породица живи већ пуних двадесет година.

– Дошао сам у Ћуприју пошто сам имао сестру овде, дошао сам у Вирине. Све ове године живели смо као подстанари, нас петоро у једној чакмари. Захваљујем председнику Нинославу Ерићу, Драгани Милановић, Јадранки Ђорђевић и Робертину Станојловићу што су ми помогли и омогућили да добијем сопствену кућу у којој ћу да живим нормално, у селу, јер се супруга, ја и наше троје деце бавимо пољопривредом, што нам је једини извор прихода – рекао је одмах после потписивања уговора видно узбуђени Јовица Витошевић.

Предметна кућа до данас била у власништву Дејана Благојевића, који је рекао како му је драго што је баш породица Витошевић добила кућу јер је и сам ’99 учествовао у одбрани земље и да зна каква је ситуација на Космету била те ратне године.

Иначе, у Општини Ћуприја кажу да су задовољни што су Витошевићи четврта породица која је скућена на овај начин, али и најављују нове пакете подршке за избегла и расељена лица већ почетком 2020. године.

– Дуга је то процедура и због проналажења куће, пошто Комесаријат за избегла и расељена лица учествује у свему овоме, тако да морамо да нађемо адекватну кућу. Ова је испунила све услове, а Општина Ћуприја учествује са десет одсто од њене укупне вредности. Такође, у следећој години ћемо имати и неке доходовне активности, за које избегла и расељена лица могу да конкуришу. Да ли ће то бити пластеници или неки други вид помоћи, то ћемо да видимо на основу расписаног позива – закључила је Јадранка Ђорђевић, помоћница председника Општине Ћуприја.

Кућа коју је породица Витошевић добила има 60 квадрата, с тим да, истиче помоћница Ђорђевић, кућа има и окућницу, што ће овој петочланој заједници омогућити нови извор прихода.