Četvrta prognana porodica dobila krov nad glavom: Vitoševići od danas u svom domu

Petočlana porodica Jovice Vitoševića, koji je krajem 1999. godine sa suprugom i troje dece bio prinuđen da napusti Orahovicu i zavičajni Kosmet, danas je dobila kuću sa okućnicom u selu Virine, u kome ova raseljena porodica živi već punih dvadeset godina.

– Došao sam u Ćupriju pošto sam imao sestru ovde, došao sam u Virine. Sve ove godine živeli smo kao podstanari, nas petoro u jednoj čakmari. Zahvaljujem predsedniku Ninoslavu Eriću, Dragani Milanović, Jadranki Đorđević i Robertinu Stanojloviću što su mi pomogli i omogućili da dobijem sopstvenu kuću u kojoj ću da živim normalno, u selu, jer se supruga, ja i naše troje dece bavimo poljoprivredom, što nam je jedini izvor prihoda – rekao je odmah posle potpisivanja ugovora vidno uzbuđeni Jovica Vitošević.

Predmetna kuća do danas bila u vlasništvu Dejana Blagojevića, koji je rekao kako mu je drago što je baš porodica Vitošević dobila kuću jer je i sam ’99 učestvovao u odbrani zemlje i da zna kakva je situacija na Kosmetu bila te ratne godine.

Inače, u Opštini Ćuprija kažu da su zadovoljni što su Vitoševići četvrta porodica koja je skućena na ovaj način, ali i najavljuju nove pakete podrške za izbegla i raseljena lica već početkom 2020. godine.

– Duga je to procedura i zbog pronalaženja kuće, pošto Komesarijat za izbegla i raseljena lica učestvuje u svemu ovome, tako da moramo da nađemo adekvatnu kuću. Ova je ispunila sve uslove, a Opština Ćuprija učestvuje sa deset odsto od njene ukupne vrednosti. Takođe, u sledećoj godini ćemo imati i neke dohodovne aktivnosti, za koje izbegla i raseljena lica mogu da konkurišu. Da li će to biti plastenici ili neki drugi vid pomoći, to ćemo da vidimo na osnovu raspisanog poziva – zaključila je Jadranka Đorđević, pomoćnica predsednika Opštine Ćuprija.

Kuća koju je porodica Vitošević dobila ima 60 kvadrata, s tim da, ističe pomoćnica Đorđević, kuća ima i okućnicu, što će ovoj petočlanoj zajednici omogućiti novi izvor prihoda.