Brzinom do zvezda

Srpski atletski savez je pre skoro deceniju pokrenuo projekat sa samo jednim ciljem: da što više osnovaca i to oni mlađeg uzrasta na atletskoj stazi pokažu koliko su zaista brzi. U skladu sa idejom projekat je nazvan „Brzinom do zvezda“ i za sedam godina, koliko se kontinuirano organizuje, izrastao je u najmasovniju manifestaciju školskog sporta. Do kraja juna, kada je planirano finale ovogodišnjeg takmičenja, stazu dugu 30 metara pretrčaće 6 400 mališana iz više od 400 osnovnih škola iz cele republike. Najbržih 8 dečaka i 8 devojčica iz svake opštine nadmetaće se u finalnoj trci na 50 metara za titulu najbržeg učenika trećeg ili četvrtog razreda, ali i za vredne nagrade sebi i svojoj školi.

I naravno, kakvo bi to veliko atletsko takmičenje bilo bez predstavnika Ćuprije. Na opštinskom takmičenju održanom u hali SRC „Ada“, osnovci tri gradske škole trčali su za prolaz dalje  i, razume se, za prestižno mesto „najbrže“ škole. Pobedili su Nikolina Jovanović i Jovan Jovanović, učenici Osnovne škole „Đura Jakšić“. Uz njih dvoje Ćupriju će na republičkom takmičenju predstavljati  još sedam devojčica i isto toliko dečaka iz tri ćuprijske osnovne škole.

Uz organizatora, Srpski atletski savez i Telenor, kao generalnog pokrovitelja za odličnu organizaciju manefestacije pobrinuli su se i Sportski savez opštine i OAK „Morava“.