Vakcinacija bez zakazivanja: Apel građanima da ne prave gužve; pojednostavljena imunizacija će biti vršena sve dok to bude bilo potrebno

Proces imunizacije na teritoriji naše opštine je ubrzan. Vakcinacija bez zakazivanja po selima se obavlja po utvrđenom redosledu, a timovi za imunizaciju se od danas nalaze u Isakovu. Takođe od danas, građani bez ikakvog zakazivanja radnim danima mogu da se vakcinišu i na punktu u Domu zdravlja, kaže Jadranka Đorđević, koordinatorka za vakcinisanje u opštini Ćuprija.

Jadranka Đorđević ističe da je danas bilo mnogo ljudi koji su u ćuprijskom Domu zdravlja želeli da prime vakcinu bez zakazivanja i apeluje na Ćupričane da ne prave nepotrebne gužve na vakcinalnom punktu, jer će se na ovaj način – bez zakazanog termina – imunizacija vršiti sve dok to bude bilo potrebno.

Treba reći i da je broj vakcina kojima opština raspolaže na dnevnom nivou ograničen zbog tehnologije čuvanja cepiva, a da i Opština Ćuprija i Zavod za javno zdravlje „Pomoravlje“ već čine sve da se obezbedi više od 70 doza kineskog „Sinofarma“, koliko je trenutno na raspolaganju za sutrašnju imunizaciju bez zakazivanja na punktu u Domu zdravlja u Ćupriji. Već od ponedeljka, kada se posle vikend pauze bude nastavilo sa vakcinisanjem građana bez zakazanog termina, trebalo bi da na raspolaganju bude bar nešto veći broj doza, poručuju nadležni.

Dodajmo da je zaključno sa jučerašnjim danom, na punktovima u opštini Ćuprija aplicirano ukupno 10 386 doza vakcina. Trend porasta broja datih vakcina poslednjih dana samo može da raduje, jer nam daje za pravo da verujemo kako ćemo uskoro da imamo mnogo bolju epidemiološku situaciju.