Већници сагласни са изменама финансијских планова индиректних корисника; Црква Светог Ђорђа добија милион динара за поплочавање дворишта

Чланови Општинског већа, на 47. редовној седници, превасходно су се бавили темама које су свој узрок имале у недавном ребалансу општинског буџета, па је тако данас требало разматрати измењене финансијске планове тринаест индиректних корисника, међу којима су биле месне заједнице Сење, Крушар и Церница, затим школа „Душан Сковран“, Гимназија, Медицинска и Техничка школа, „Ђура Јакшић“ и „13. октобар“, као и Предшколска установа „Дечја радост“, заједно са установама за културу и спорт и библиотеком. Присутни већници дали су сагласност на измене свих тринаест финансијских планова, који су, како је констатовано, у складу са Одлуком о буџету општине Ћуприја за 2021. годину.

Већници су данас донели и одлуку о додели милион динара Српској православној цркви – Епархији браничевској за реализацију пројекта под називом „Поплочавање дворишта Цркве Св. Ђорђа у Ћуприји“. Уједно, ово је био једини пројекат који је испуњавао услове Конкурса за доделу средстава традиционалним црквама и верским заједницама у 2021. години.

Говорећи о суфинансирајућим пројектима, треба истаћи да су чланови већа на 47. редовној седници исказали сагласност и са изменама финансијског плана пројекта „Учешће чланова Ш.К. „Раднички“ на појединачним и екипним турнирима“, тако да ће ћупријски шахисти сада моћи да изврше прерасподелу средстава унутар додељене суме новца.

На крају овог извештаја додајмо да је Општинско веће данас усвојило и Правилник о изменама и допунама Правилника о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи, Правобранилаштву, Служби буџетске инспекције и Служби интерне ревизије општине Ћуприја.