Većnici saglasni sa izmenama finansijskih planova indirektnih korisnika; Crkva Svetog Đorđa dobija milion dinara za popločavanje dvorišta

Članovi Opštinskog veća, na 47. redovnoj sednici, prevashodno su se bavili temama koje su svoj uzrok imale u nedavnom rebalansu opštinskog budžeta, pa je tako danas trebalo razmatrati izmenjene finansijske planove trinaest indirektnih korisnika, među kojima su bile mesne zajednice Senje, Krušar i Cernica, zatim škola „Dušan Skovran“, Gimnazija, Medicinska i Tehnička škola, „Đura Jakšić“ i „13. oktobar“, kao i Predškolska ustanova „Dečja radost“, zajedno sa ustanovama za kulturu i sport i bibliotekom. Prisutni većnici dali su saglasnost na izmene svih trinaest finansijskih planova, koji su, kako je konstatovano, u skladu sa Odlukom o budžetu opštine Ćuprija za 2021. godinu.

Većnici su danas doneli i odluku o dodeli milion dinara Srpskoj pravoslavnoj crkvi – Eparhiji braničevskoj za realizaciju projekta pod nazivom „Popločavanje dvorišta Crkve Sv. Đorđa u Ćupriji“. Ujedno, ovo je bio jedini projekat koji je ispunjavao uslove Konkursa za dodelu sredstava tradicionalnim crkvama i verskim zajednicama u 2021. godini.

Govoreći o sufinansirajućim projektima, treba istaći da su članovi veća na 47. redovnoj sednici iskazali saglasnost i sa izmenama finansijskog plana projekta „Učešće članova Š.K. „Radnički“ na pojedinačnim i ekipnim turnirima“, tako da će ćuprijski šahisti sada moći da izvrše preraspodelu sredstava unutar dodeljene sume novca.

Na kraju ovog izveštaja dodajmo da je Opštinsko veće danas usvojilo i Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi, Pravobranilaštvu, Službi budžetske inspekcije i Službi interne revizije opštine Ćuprija.