ЗА ЕНЕРГЕТСКУ САНАЦИЈУ ОБЈЕКАТА ОВЕ ГОДИНЕ 10 МИЛИОНА ДИНАРА

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић, уручила је  прошле недеље представницима 131 локалне самоуправе уговоре о  субвенцијама за нови програм енергетске санације породичних кућа и станова. За овај стратешки државни пројекат ове године  ће бити утрошено 1, 8 милијарди динара од чега је држава обезбедила милијарду динара, а близу 800 милиона ће издвојити локалне самоуправе. Процена је да ће ова средства бити довољна да готово 8000 домаћинстава  кроз неки од видова санације значајније смањи трошкове за потрошњу енергије.

Наредни корак је јавни позив привредним субјектима који ће бити извођачи радова и након тога конкурси на којима ће грађани, у складу са усвојеним правилником, моћи да остваре неки од видова субвенције.

Уговор са министарком Ђедовић у име Општине Ћуприја потписао је Владимир Васиљевић , заменик председника општине. Ове године мештанима Ћуприје ће за програме енергетске санације бити доступно 10 милиона динара, од чега је половину средстава обезбедило ресорно министарство, а половину општина Ћуприја.