ZA ENERGETSKU SANACIJU OBJEKATA OVE GODINE 10 MILIONA DINARA

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović, uručila je  prošle nedelje predstavnicima 131 lokalne samouprave ugovore o  subvencijama za novi program energetske sanacije porodičnih kuća i stanova. Za ovaj strateški državni projekat ove godine  će biti utrošeno 1, 8 milijardi dinara od čega je država obezbedila milijardu dinara, a blizu 800 miliona će izdvojiti lokalne samouprave. Procena je da će ova sredstva biti dovoljna da gotovo 8000 domaćinstava  kroz neki od vidova sanacije značajnije smanji troškove za potrošnju energije.

Naredni korak je javni poziv privrednim subjektima koji će biti izvođači radova i nakon toga konkursi na kojima će građani, u skladu sa usvojenim pravilnikom, moći da ostvare neki od vidova subvencije.

Ugovor sa ministarkom Đedović u ime Opštine Ćuprija potpisao je Vladimir Vasiljević , zamenik predsednika opštine. Ove godine meštanima Ćuprije će za programe energetske sanacije biti dostupno 10 miliona dinara, od čega je polovinu sredstava obezbedilo resorno ministarstvo, a polovinu opština Ćuprija.