Industrijska zona dobija još jednu investiciju: „Gerovit“ kupio nešto više od hektara zemljišta

U Ćupriji je danas zaključen ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta između Opštine Ćuprija, kao prodavca, i Društva sa ograničenom odgovornošću „Gerovit“ doo iz Aranđelovca, kao kupca. Predmet ugovora je zemljište u industrijskoj zoni površine 10.465 m2, za koje je „Gerovit“, na javnom nadmetanju, dao najbolju ponudu – 6.825.014,90 dinara.

Podsetimo, Skupština opštine Ćuprija je 22. januara ove godine donela Odluku o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Ćuprija na k.p. br. 4503/17 K.O. Ćuprija-grad i raspisivanju javnog oglasa za prikupljanje ponuda, a pre deset dana i odluku kojom je predviđeno da se predmetno zemljište za 6.825.014,90 dinara prenese u svojinu Društva sa ograničenom odgovornošću „Gerovit“ doo iz Aranđelovca.

„Ono što je pozitivna vest je to da je vlasnik firme „Gerovit“ Ćupričanin, neko ko je živeo ovde, ali i neko ko je svoj kapital ostvario van Ćuprije. Sad taj kapital donosi u našu opštinu i bilo bi dobro da se svi naši Ćupričani, koji svoj kapital oplođuju van Ćuprije, vrate i ovde ulože. Pored Gomeksa, kome smo prodali 3,5 hektara, sada prodajemo jedan hektar, i tih 4,5 hektara industrijske zemlje smo prodali, a do skoro je nismo imali, i da nije bilo Vlade Republike Srbije i Ministarstva privrede, od kojih smo dobili ukupno 16 hektara za potrebe industrijske zone, danas ne bismo mogli da prodamo ovo zemljište na kome će nići nove fabrike, odnosno nova radna mesta”, izjavio je Ninoslav Erić, predsednik Opštine Ćuprija nakon parafiranja ugovora, dodavši da nas u junu očekuje otvaranje fabrike FEKA automotiv, a „dobra je vest što sada imamo „Gerovit“, novog investitora koji će već u junu krenuti sa radovima na izgradnji fabrike.“

Svoj potpis na ugovor, u ime Društva sa ograničenom odgovornošću „Gerovit“, stavio je i Radisav Stanković, vlasnik ove aranđelovačke firme, koji je na početku svoje izjave medijima zahvalio „predsedniku Eriću što je tako brzo izašao u susret našoj želji da dođemo i investiramo u Ćupriji“, i dodao:

„Rođen sam u ovom gradu, ali sam došao da investiram ovde i zbog toga što Ćuprija ima fantastičnu lokaciju, fantastične ljude, što je grad u kome je fantastično živeti i želim da vrlo brzo vidim Ćupriju u punom sjaju. U roku od dva meseca smo došli od početka ideje do realizacije kupovine zemljišta. Naša firma je mlada, poslujemo nekoliko godina kao „Gerovit“ i bavimo se proizvodnjom i preradom plastike. Zastupljeni smo u agrarnom sektoru, lideri smo na Balkanu i jedini smo zastupljeni sa novim tehnologijama u proizvodnji za navodnjavanje „kap po kap“ sistema, zaštitnih folija, mreža i drugih proizvoda od plastike koji pomažu agraru da se razvije. „Gerovit“ je ćerka poznate firme „Peštan“ i kao grupa firmi sa ukupno 1.200 radnika u proizvodnji, imamo velikog iskustva u ovakvim poduhvatima jer imamo kompanije u Rumuniji, Ukrajini i u mnogim mestima u Srbiji. Planiramo proširenje kapaciteta, a Aranđelovac je opština koja je prezasićena fabrikama i želim da se to desi i u Ćupriji. Ova dva grada su blizu, Pomoravlje mi je poznat teren i nadam se da ćemo ovo uspešno da realizujemo. U junu ćemo krenuti sa sređivanjem zemljišta i pripremom za gradnju hale. Plan je da u početku zaposlimo minimum dvadeset-trideset ljudi, jer želim da budem oprezan i ne mogu da vam na početku obećam velike brojke.“, rekao je Stanković.

Inače, dolaskom aranđelovačkog „Gerovita“ u Ćupriju, polako se pune kapaciteti Industrijske zone „Minel“. Reindustrijalizacija Ćuprije je u zamahu, a sledeća lokacija koja će da postane mesto za nova ulaganja – slobodno možemo da kažemo kapitalna ulaganja – nalazi se tik pored auto-puta, u Industrijskom parku Dobričevo.