KONKURS ZA DODELU STIPENDIJA UČENICIMA SA INVALIDITETOM SREDNJIH ŠKOLA I STUDENTIMA SA INVALIDITETOM ZA ŠKOLSKU 2024/25.GODINU

Na osnovu člana 15.Odluke o stipendiranju učenika i studenata sa prebivalištem na teritoriji opštine Ćuprija („Slglasnik opštine Ćuprija“ broj 19/2023) i čl.60. Statuta opštine Ćuprija („Sl.glasnik opštine Ćuprija“ br.30/2019), Predsednik opštine Ćuprija, raspisuje

KONKURS
ZA DODELU STIPENDIJA UČENICIMA SA INVALIDITETOM SREDNJIH ŠKOLA I STUDENTIMA SA INVALIDITETOM ZA ŠKOLSKU 2024/25.GODINU

I USLOVI KONKURSA

Član 1.
Opština Ćuprija raspisuje konkurs za dodelu stipendija učenicima sa invaliditetom srednjih škola kao i studentima sa invaliditetom visokoškolskih ustanova koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Ćuprija.

Član 2.
Pravo na stipendiju mogu ostvariti učenici sa invaliditetom srednjih škola od prve do završne godine odnosno studenti sa invaliditetom od prve do završne godine studija prvog stepena (osnovne akademske, osnovne strukovne studije ili specijalističke strukovne), studije drugog stepena (master akademske studije, master strukovne ili specijalističke akademske) koji tokom školovanja nisu obnovili nijednu godinu.

Član 3.
Pravo na stipendiju ostvaruju redovni ili vanredni učenici sa invaliditetom srednjih škola i redovni ili vanredni studenti sa invaliditetom visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, bez obzira na prosek ocena.
Korisnik stipendije iz republičkog budžeta ne može ostvariti pravo na učeničku /studentsku stipendiju koja se finansira iz budžeta opštine Ćuprija.

Konkurs