Nova investicija u Ćupriji

 Gomeks gradi distributivni centar za centralnu Srbiju

U Ćupriji je u četvrtak, 23. maja, potpisan ugovor između Opštine Ćuprija i trgovinske kompanije Gomeks (Gomex), čime je ovaj regionalni lider u velikoprodaji i maloprodaji robe široke potrošnje postao vlasnik 3,5 hektara građevinskog zemljišta u ćuprijskoj industrijskoj zoni. Gomeks je, kao najpovoljniji ponuđač, parcelu kupio za 24.535.701 dinar, a prema rečima predsednika Opštine Ćuprija Ninoslava Erića, „ćuprijska lokalna samouprava još jednom je uspela da pobedi i ponudi najbolje uslove u konkurenciji susednih opština“.
Zrenjaninski Gomeks će na predmetnoj parceli u Zmiču da izgradi veliki distributivni centar za centralnu Srbiju, a osim što će ova investicija doneti nova radna mesta i poboljšati stanje u kasi ćuprijske lokalne samouprave, dolazak Gomeksa predstavljaće još jedan impuls u sve ozbiljnijoj nameri predsednika Erića i njegovog tima da Ćuprija, u skoroj budućnosti, bude značajan logistički centar između Pireja i Soluna, s jedne strane, i Beograda i Budimpešte, s druge.
Podsetimo, Gomeks ima oko 1.800 zaposlenih i više od 150 maloprodajnih objekata, pretežno na teritoriji Vojvodine i Beograda, a kako vele u zrenjaninskom trgovinskom lancu, kompanija je nedavno počela sa širenjem prodajne mreže i u centralnoj Srbiji. Ćuprija će, jasno je, u toj poslovnoj strategiji Gomeksa biti važna karika.